Το έργο του Πορευθέντες

2020

Πριν επιβληθούν τα απαγορευτικά, λόγω της πανδημίας μέτρα, διοργανώθηκε τσάι με ομιλητή τον πατέρα Ευάγγελο Παπανικολάου, ο οποίος προσφέρει συχνά τις υπηρεσίες του στην Ι.Μητρόπολη Καμερούν.

Ενισχύθηκαν Εκκλησίες της Αφρικής με ιερατικό υλικό από την ομάδα ιερορραπτικής.

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 16.700 ευρώ

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 32.354.78 ευρώ.

2019

Τσάι- εκδήλωση αφιερωμένη στην Εκκλησία της Αλβανίας.

Ομιλία Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά

Oμιλία Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης κ.Ιγνατίου

Ετοιμασία ιερατικού υλικού για τις ιεραποστολές από την ομάδα ιερορραπτικής.

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 15.840 ευρώ

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 62.377,12 ευρώ

2018

Eτοιμασία από την ομάδα ιερορραπτικής και αποστολή σε Εκκλησίες της Αφρικής, Κεντρικής Αμερικής και Αλβανίας ιερατικών στολών και άλλων ειδών.

Κατασκευή 70 εικόνων για τη Μαδαγασκάρη από την ομάδα κατασκευής εικόνων.

Αποστολή στην Ι.Μ.Μαδαγασκάρης τριών κυριών από το συνεργείο ιερορραπτικής.

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 78.081,71 ευρώ

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 15.117 ευρώ.

2017

Πραγματοποιήθηκαν:

Αποστολή ημερολογίου kalenda σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία σε Μητροπόλεις της Αφρικής.

Συγκέντρωση με τσάι με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης κ.Ιγνάτιο.

Ομιλία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καμερούν κ.Γρηγορίου

Τσάι με ομιλία του καθηγητού κ.Νικήτα Αλιπράντη με θέμα “Εμπειρίες από γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής”

Αποστολή ιερατικού και λοιπού ρουχισμού από την ομάδα ιερορραπτικής σε Μητροπόλεις της Αφρικής.

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 30.339,20 ευρώ

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 20.964 ευρώ

 

 

2016

Πραγματοποιήθηκαν:

Αποστολή του ημερολογίου kalenda σε μητροπόλεις της Αφρικής σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποστολή έξι κυριών  στην Ι.Μ.Μουάνζας Τανζανίας.

Ομιλία Μητροπολίτη Κορέας κ.Αμβροσίου

Δωρεά από την ομάδα ιερορραπτικής ιερατικού υλικού σε μητροπόλεις της Αφρικής

Έξοδα για μητροπόλεις της Ασίας: 13.360 ευρώ

Έξοδα για μητροπόλεις της Αφρικής: 54.725, 71 ευρώ

2015

Πραγματοποιήθηκαν:

  • Αποστολή 800 ημερολογίων στη γλώσσα σουαχίλι, σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία, στις Εκκλησίες Κεντρώας Αφρικής, Κένυας, Ουγκάντας, Μουάνζας, Ειρηνουπόλεως και Κατάνγκας.
  • Ομιλία Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου.
  • Ετοιμασία από την ομάδα ιεροραπτικής ιερατικών στολών, ιερών καλυμμάτων, κουβέρτων και άλλων ειδών. Δωρεά αυτών στις Εκκλησίες Μαδαγασκάρης, Ρουάντας, Τανζανίας, Κανάνγκας, Μεξικού κ.α.
  • Συνεχίστηκε η διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.
  • Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 37.457,64 ευρώ.
  • Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 18.395 ευρώ.
2014

Εστάλησαν ημερολόγια στη γλώσσα σουαχίλι σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία σε χώρες της Αφρικής όπου ομιλείται η γλώσσα.

Έγινε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με το Μητροπολίτη Νιγηρίας κ.Αλέξανδρο, ο οποίος ενημέρωσε για την κατάσταση της Μητρόπολής του. Επίσης και με το Μητροπολίτη Γουινέας κ.Γεώργιο. Ο Σεβασμιώτατος Αλέξανδρος, σε δεύτερο χρόνο μίλησε για το ιεραποστολικό έργο στη Νιγηρία σε ευρύτερο κύκλο συνεργατών.

Διοργανώθηκε τσάι με ομιλία του καθηγητή Γεωργίου Κρουσταλάκη με θέμα “Ο Όσιος Πορφύριος, ο πνευματικός πατέρας και παιδαγωγός”.

Συνεχίστηκε κανονικά η διακίνηση της εφημερίδας και του περιοδικού της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

Η ομάδα ιερορραπτικής έραψε εκκλησιαστικά είδη και συγκέντρωσε ρούχα, φάρμακα,σεντόνια, κουβέρτες και άλλα είδη. Αυτά εστάλησαν σε Εκκλησίες της Αφρικής.

Η ομάδα εικόνων απέστειλε στη Μαδαγασκάρη 200 εικόνες μέσω του Πνευματικού Κέντρου Κερατσινίου.

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 82.469,52 ευρώ.

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 32.420 ευρώ.

2013

Απεστάλησαν:

  • 26 κιβώτια με βιβλία κατήχησης και θείας λειτουργίας στη Μητρόπολη Ουγκάντας
  • 784 ημερολόγια στη γλώσσα σουαχίλι στην Κένυα, την Κεντρώα Αφρική, το Κολουέζι, τη Μουάνζα, την Ουγκάντα, το Νταρ Ες Σαλαάμ, σε συνεργασία με την Αποστολική διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Κοντέινερ στη Μητρόπολη Μουάνζας σε συνεργασία με την Ι.Μητρόπολη Φθιώτιδας. Περιείχε εκκλησιαστικά είδη, σχολικά, ρούχα, τρόφιμα, βιβλία, χαλιά, σαπούνι, λάστιχο ποτίσματος, μια ραπτομηχανή, δυο κρεβατάκια κι ένα ποδήλατο.
  • Εκκλησιαστικά  είδη, υλικό νοικοκυριού, σταυρουδάκια, ρούχα, τρόφιμα, σχολικά, φάρμακα κ.ά. για τη Μαδαγασκάρη μέσω του ναού Αγ.Ευθυμίου στο Κερατσίνι.
  • Ιερατικά ενδύματα στη Μητρόπολη Ουγκάντας, Επισκοπή Κολουέζι, Επισκοπή Μπραζαβίλ, Μητρόπολη Κένυας, Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως.

Είχαμε την ευλογία να φιλοξενήσουμε στα γραφεία μας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρουάντα και Μπουρούντι κ.Ιννοκέντιο, ο οποίος μας ενημέρωσε για τη νεοσύστατη μητρόπολή του σε χώρες που έχουν υποστεί τρομερές σφαγές από τον εμφύλιο.

Εθελόντρια μετέβη στη Μαδαγασκάρη για τρεις μήνες και προσέφερε στην τοπική Μητρόπολη σκληρή εργασία.

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός».

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 72.376,78 ευρώ (σχολείο, δίδακτρα, μισθοδοσία ιερέων, κτίσιμο σπιτιού κ.ά.)

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 4.900 ευρώ (ορφανοτροφείο κ.ά.)

2012

Έγινε διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Πραγματοποιήθηκε αποστολή 800 ημερολογίων στη γλώσα σουαχίλι στην Κένυα, Κεντρώα Αφρική, Κολουέζι, Μουάνζα, Ουγκάντα, Νταρ Ες Σαλαάμ σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ομάδα ιερορραπτικής έστειλε στις Επισκοπές Μπραζαβίλ και Κολουέζι Κογκό, Ι.Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι, Εκκλησία Ινδίας, Ι.Μ.Καμπάλας, Ι.Μ.Μεξικού, Ι.Ε.Μαδαγασκάρης, Ι.Μ.Ειρηνουπόλεως Τανζανίας τα εξής. 37 ζωστικά, 119 ράσα, 121 κολόβια, 13 ιερατικές στολές, 13 πετραχήλια, 130 σταυρουδάκια σε αλυσίδα, 464 τσάντες σχολικές και πολλά άλλα λατρευτικά είδη αλλά και υλικό νοικοκυριού.

Συσκευάστηκαν και εστάλησαν σε 17 δέματα ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, γραφική ύλη κ.α. για την Επισκοπή Μαδαγασκάρης.

Η ομάδα κατασκευής εικόνων έστειλε 499 εικόνες στην Αφρική.

Εκτυπώθηκαν 5.000 δίπτυχα για την Ουγκάντα.

Από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας εκτυπώθηκε σε 4.000 αντίτυπα η κατήχηση και η θ.Λειτουργία στη γλώσσα των Ουγκαντών.

Συνεργός του Κέντρου έμεινε για δυόμιση μήνες στην Τανζανία όπου προσέφερε υπηρεσίες στη Μητρόπολη Μουάνζας και επισκέφτηκε σπίτια πιστών για να κάνει κατήχηση.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ.Ιωακείμ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεξικού κ.Αθηναγόρα οι οποίοι εξέθεσαν το υπό δυσμενείς συνθήκες επιτελούμενο στις Μητροπόλεις τους ιεραποστολικό έργο.

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός».

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 87.616,49 ευρώ (σχολεία, μονή, κάλυψη διδάκτρων κ.ά.)

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 19.237,73 ευρώ  (ορφανοτροφείο κ.ά.)

2011

Πραγματοποιήθηκε:

  • Διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.
  • Αποστολή 864 ημερολογίων στη γλώσα σουαχίλι στην Κένυα, Κεντρώα Αφρική, Κολουέζι, Μουάνζα, Ουγκάντα, Νταρ Ες Σαλαάμ σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Αποστολή 2 ράσων, 43 ζωστικών, 127 κολόβιων, 2 επανωκαλύμαυχων, Ευαγγελίου, 74 εκκλησιαστικών τραπεζομάντηλων, 5 πετραχηλίων, 7 ιερατικών στολών, 219 τσαντών, 20 φουστών, 15 παρεό, 50 κουβερτών, 114 σεντονιών και πολλών άλλων στις ιεραποστολές Μαδαγασκάρης, Ειρηνουπόλεως, Κολουέζι, Μουάνζας, Γκαμπόν-Μπραζαβίλ του Κογκό και στη Μητρόπολη Βερατίου Αλβανίας.
  • Αποστολή υφασμάτων, εκκλησιαστικών ειδών, τροφίμων, γραφικής ύλης, φαρμάκων, παιχνιδιών, βιβλίων, παιδικών τροφών, ρουχισμού στην Ι.Μ.Μαδαγασκάρης.
  • Αποστολή κοντέινερ στη Μητρόπολη Μουάνζας σε συνεργασία με τον ιεραποστολικό σύλλογο Λάρισας «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» και τους ναούς Αγ.Πάντων Καλλιθέας και Αγ.Παντελεήμονος Φλωρίνης. Περιείχε μεγάλες ποσότητες τροφίμων, σχολικών ειδών και γραφικής ύλης, ρουχισμό, οικιακό εξοπλισμό, παιχνίδια, τσάντες, ξύλινες εικόνες, 9 υπολογιστές, οθόνη προβολής, στρώματα, παπούτσια, μικροσυσκευές, εργαλεία, είδη κοπτικής, ιατρικό υλικό κ.α.
  • Αποστολή 115 εικόνων ξύλινων στην Εκκλησία της Αλβανίας. Άλλες 353 εστάλησαν στην Μητρόπολη Μουάνζας.

Δόθηκε τσάι με την παρουσία του Αρχιμανδρίτη π.Θεμιστοκλή, υπευθύνου της Επισκοπής Σιέρα Λεόνε, ο οποίος έδωσε συγκλονιστική μαρτυρία για το έργο στην τοπική ιεραποστολή. Η Επισκοπή Σιέρα Λεόνε, με τις φοβερές συνέπειες του εμφυλίου στα κομματιασμένα σώματα των πιστών, δίνει την πλέον σκληρή μάχη σε συνθήκες που εμείς αδυνατούμε ακόμα και να φανταστούμε.

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός».

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 198.579,51 ευρώ (αγορά αναπηρικών καροτσιών, πηγάδια, ορφανοτροφείο, νηπιαγωγείο, κάλυψη διδάκτρων, ιερατική σχολή, ναοί κ.ά.)

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 25.525 ευρώ (ορφανοτροφείο κ.ά.)

 

2010

Εστάλη το αφρικανικό ημερολόγιο στα σουαχίλι στις Ι.Μητροπόλεις Κένυας, Ουγκάντας, Μουάνζας, Ειρηνουπόλεως και Κεντρικής Αφρικής (3.100 αντίτυπα) σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τυπώθηκαν 1.000 τεμάχια τριπτύχων της Ι.Μητροπόλεως Νιγηρίας, τα οποία ενημερώνουν για το έργο που διεξάγεται από τον οικείο Μητροπολίτη κ.Αλέξανδρο.

Τυπώθηκαν 6.000 δίπτυχα με το Σύμβολο της Πίστεως, το Πάτερ ημών και τον ύμνο της αγάπης στη γλώσσα σουαχίλη για τις Μητροπόλεις Ειρηνουπόλεως και Ουγκάντας.

Εστάλησαν ιερατικά ενδύματα και κουβέρτες και λοιπό υλικό για το νοικοκυριό από την ομάδα ραπτικής στις Μητροπόλεις Ειρηνουπόλεως, Μουάνζας, Καμπάλας, Κένυας, Καμερούν, Κεντρώας Αφρικής, Ζάμπιας και στις Επισκοπές Μαδαγασκάρης και Μπραζαβίλ-Γκαμπόν.

Κατασκευάστηκαν 230 εικόνες ξύλινες και εστάλησαν στην Εκκλησία της Αλβανίας . Άλλες 2.450 πλαστικοποιημένες εικόνες δόθηκαν στις Μητροπόλεις Νιγηρίας, Ειρηνουπόλεως, Ζάμπιας και Κένυας.

Συνεχίστηκε η διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Εστάλη προς τη Μητρόπολη Μουάνζας Τανζανίας κοντέινερ με ρουχισμό, φάρμακα, σχολικά, παιχνίδια, εκκλησιαστικά είδη.

Προωθήθηκαν δέματα με τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα, σχολικά είδη, παιχνίδια, παπούτσια κ.α. για την Επισκοπή Μπραζαβίλ.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ιεράρχες από την Αφρική, οι οποίοι πέρα από κάθε λογική επέλεξαν να εργαστούν κάτω από συνεχείς δοκιμασίες, προσφέροντας τον ίδιο τους τον εαυτό στην αποστολή τους.

Συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκε τσάι παρουσία του Μητροπολίτου Νιγηρίας κ.Αλέξανδρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκληρό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Για τον αγώνα που διεξάγεται στις αντίστοιχες μητροπόλεις πραγματοποιήθηκαν ομιλίες των

  • Μητροπολίτη Ζάμπιας κ.Ιωακείμ.
  • Πανοσιολογιωτάτου π.Ιννοκέντιου, Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Κένυας.
  • Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας κ.Δημητρίου.

Συμμετείχαμε σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ένας έγχρωμος κόσμος-Φωτογραφίες από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Κογκό» που οργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία «Αίνος» στα πλαίσια των Μορφωτικών Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Η έκθεση αφορούσε την περιοχή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, περιοχή ευθύνης του ιερομονάχου π.Θεολόγου, ο οποίος επέλεξε να φωτογραφήσει ό,τι προέβαλλε την ομορφιά και τη χαρούμενη όψη του διαφορετικού αυτού κόσμου.

Παλαιό μέλος μας, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του διδάσκοντας στο Παιδαγωγικό Κολέγιο, στην Εκκλησιαστική Σχολή και σε ομάδες γυναικών της Μητρόπλης Κένυας.

Καθηγητής Πανεπιστημίου και μέλος του «Πορευθέντες» δίδαξε στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο της Μητρόπολης Κεντρώας Αφρικής.

Μηχανικός, μέλος μας, μαζί με τη σύζυγό του, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη Μητρόπολη Τανζανίας και στις Επισκοπές Μαδαγασκάρης και Σιέρα Λεόνε. Ο καθένας εργάστηκε στον τομέα του (σχέδια και επίβλεψη ναών, ορφανοτροφείου, κολλεγίου, ξενώνα, σπιτιών για αναπήρους και συμμετοχή στην κατήχηση και άλλες πρακτικές εργασίες).

4 συνεργάτιδές μας μετέβησαν ιδίοις εξόδοις στη Μητρόπολη Μουάνζας Τανζανίας, προσφέροντας ποικίλη και σημαντική ιεραποστολική εργασία. Μοίρασαν επίσης εκεί διάφορα είδη χρήσιμα για τους ιερείς, τους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής, τους μαθητές και τους πιστούς των ενοριών που επισκέφτηκαν. Επίσης, για τους ασθενείς του τοπικού νοσοκομείου και τους τροφίμους των γυναικείων φυλακών.

Συνεργός του Κέντρου μας προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Επισκοπή Μαδαγασκάρης (βοήθεια σε βαπτίσεις 1.579 ατόμων, στο πρωινό των παιδιών, τη διανομή τροφίμων, την τακτοποίηση στην αποθήκη πραγμάτων από δύο κοντέινερ κ.α).

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός».

 

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 372.359,39 ευρώ (ιερατική σχολή, ναοί, αγορά τροφίμων, σχολείο, ιατρικό κέντρο, πηγάδια, νηπιαγωγείο, δεξαμενή, κάλυψη διδάκτρων, αγορά αναπηρικών καροτσιών κ.ά.)

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 22.056 ευρώ  (ορφανοτροφείο κ.ά.).

Έξοδα Εκκλησιών Κεντρικής Αμερικής: 21.451 ευρώ  (συνδρομή θυμάτων καταστροφών, ναοί, κ.ά.).

 

2009

Εστάλη το αφρικανικό ημερολόγιο στα σουαχίλι στις Ι.Μητροπόλεις Κένυας, Ουγκάντας, Μουάνζας, Ειρηνουπόλεως και Κεντρικής Αφρικής (2.540 αντίτυπα) σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατασκευάστηκαν 398 εικόνες ξύλινες για την Εκκλησία της Αλβανίας. Πλαστικοποιήθηκαν άλλες 2.000 για τη Μητρόπολη Μουάνζα Τανζανίας. Άλλες 8.000 χάρτινες εικόνες, με κείμενο στα σουαχίλι εστάλησαν στην ίδια μητρόπολη.

Συνεχίστηκε η διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός».

Μέλος του Κέντρου μας, μηχανικός, με τη συμπαράσταση της συζύγου του, η οποία τον συνόδευε, εργάστηκε στη Σιέρα Λεόνε, στην Κένυα και στην Τανζανία.

Συγκεντρώθηκαν ιερατικά, σχολικά, τροφές και σκεύη κουζίνας για το κοντέινερ για την Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας Τανζανίας.

Οργανώθηκε τσάι παρουσία του Επισκόπου Γκάνας κ.Δαμασκηνού. Εκτυπώθηκαν 1.000 τρίπτυχα ενημερωτικά για το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Προωθήθηκαν σεντόνια, κουβέρτες, ιερατικά κ.α. για το κοντέινερ στη Μαδαγασκάρη.

8 κυρίες επισκέφτηκαν, σε τρία γκρουπ, σε διαφορετικά διαστήματα, τη Μητρόπολη Μουάνζας, βοηθώντας ουσιαστικά στο έργο της εκεί Εκκλησίας.

Πραγματοποιήθηκε ομιλία του Μητροπολίτη Ουγκάντας κ.Ιωνά.

Ο Μητροπολίτης Καμερούν κ.Γρηγόριος επισκέφτηκε το Κέντρο μας και μίλησε για τον αγώνα του στην Αφρική.

Ομοίως και ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ.Ιγνάτιος.

Ο Επίσκοπος Μαδαγασκάρης φιλοξενήθηκε επίσης στα γραφεία μας και μας ενημέρωσε για το έργο της Εκκλησίας στην περιοχή.

Πραγματοποιήθηκε ομιλία του Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκταρίου.

Εστάλησαν στην Ουγκάντα, Ανατολική και Δυτική Τανζανία, Χονγκ Κονγκ, Κογκό, Καμερούν, Μεξικό, Κολουέζι, Γκάνα και Ινδία μεγάλες ποσότητες ιερατικών ενδυμάτων, κουβερτών κ.α. ειδών από την ομάδα ραπτικής.

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής και Ασίας: 300.695,65 ευρώ σε  (αγορά τροφίμων, νοσοκομείο, κάλυψη διδάκτρων, αγορά οικοπέδου, ναοί, πηγάδια, ορφανοτροφείο κ.ά.)

Για την Εκκλησία της Αλβανίας δαπανήθηκε το ποσό των 121.200 ευρώ.

2008

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός».

Εστάλη το αφρικανικό ημερολόγιο στα σουαχίλι στις Ι.Μητροπόλεις Κένυας, Ουγκάντας, Μουάνζας, Ειρηνουπόλεως και Κεντρικής Αφρικής (2.540 αντίτυπα) σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνεχίστηκε η διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Εστάλη μεγάλη ποσότητα ιερατικών και ρουχισμού στις Μητροπόλεις Κένυας, Μεξικού, Μουάνζας, Ειρηνουπόλεως, στις Επισκοπές Κολουέζι, Γκάνας, Μαδαγασκάρης.

Εστάλησαν 494 ξύλινες εικόνες στην Εκκλησία της Αλβανίας. 800 πλαστικοποιημένες διατέθηκαν για τη Μητρόπολη Μουάνζας Τανζανίας.

Συνεργαστήκαμε με την Ι.Μητρόπολη Αργολίδος για την αποστολή κοντέινερ στην Ι.Μητρόπολη Μουάνζας, προσφέροντας ένα πλυντήριο, μια ηλεκτρική κουζίνα και οικονομική ενίσχυση. Επίσης στείλαμε ιερατικό και άλλο υλικό στο Ναό Αγ.Ευθυμίου Κερατσινίου για την Επισκοπή Μαδαγασκάρης.

4 συνεργάτες του Κέντρου μας μετέβησαν στη Μητρόπολη Μουάνζας προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες.

3 συνεργάτες μας επισκέφτηκαν την Επισκοπή Μαδαγασκάρης, προσφέροντας πλούσια βοήθεια.

Πραγματοποιήθηκε τσάι παρουσία του Μητροπολίτη Κορέας κ.Σωτηρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε με την αδελφή Νεκταρία που διακονεί στην Ινδία, η οποία εξέθεσε τις προτεραιότητες και την πορεία της εκεί ιεραποστολικής προσπάθειας. Η Ινδία είναι μια χώρα που μαστίζεται από πείνα και έλλειψη βασικών υποδομών και η τοπική εκκλησία δίνει παρηγοριά στο σώμα και την ψυχή των ντόπιων.

Προβλήθηκε η ταινία πνευματικού περιεχομένου «ΤΟ ΝΗΣΙ».

Εστάλησαν 130 αντίτυπα του βιβλίου “Αn abridged Calendar of the Feasts of the Orthodox Church” της Μαρίας Δρατσέλλα στα ιεραποστολικά κλιμάκια ανά την υφήλιο.

Πραγματοποιήθηκε αγιασμός, ο οποίος είχαμε την ευλογία να τελεστεί από τον Επίσκοπο Γκάνας κ.Δαμασκηνό.

  • Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 188.650,31 ευρώ  (ιατρείο, κτίρια για άστεγους, κάλυψη διδάκτρων, ορφανοτροφείο, ναοί, έργα ύδρευσης κ.ά.)
  • Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 21.820 ευρώ (ορφανοτροφείο, χειρουργική επέμβαση κ.ά.)

Για την Εκκλησία της Αλβανίας δαπανήθηκε το ποσό των 104.766,62 ευρώ.

2007

Φιλοξενήσαμε στα γραφεία μας:

  • Tο Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ.Γεώργιο,
  • Το Μητροπολίτη Ουγκάντας κ.Ιωνά,
  • Το Μητροπολίτη Μουάνζας Τανζανίας κ.Ιερώνυμο,

Ο καθένας από τους οποίους πραγματοποίησε ομιλία με αντικείμενο τις ανάγκες, τις μεγάλες δοκιμασίες αλλά και το έργο της Μητρόπολής του.

Στην Τανζανία, όπου πήγε δύο φορές, αλλά και στην Ουγκάντα, προσέφερε τις υπηρεσίες της συνεργάτης μας, νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού. Στη Μητρόπολη Μουάνζας μετέβησαν και εργάστηκαν εντατικά και 3 άλλες κυρίες.

Συνεχίστηκε η διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός». Από την ομάδα κατασκευής εικόνων εστάλησαν 281 ξύλινες εικόνες.

Επίσης εστάλησαν:

  • Το εκκλησιαστικό ημερολόγιο στη γλώσσα σουαχίλι, σε 2.500 αντίτυπα, στην Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία και Κεντρώα Αφρική, σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Πολλά ιερατικά είδη καθώς επίσης και υλικό νοικοκυριού στις ιεραποστολές στο Κογκό, το Καμερούν, τη Μαδαγασκάρη, την Μπουκόμπα Τανζανίας και τη Μητρόπολη Μεξικού. Στη Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, μέσω κοντέινερ του Πανελλήνιου Χριστιανικού Ομίλου Ορθοδόξου Ιεραποστολής, στείλαμε ρουχισμό, 3 τόμους «Συναξαριστή» στα αγγλικά, έναν υπολογιστή, μια γραφομηχανή με τα αναλώσιμά της και είδη καθαριότητας.

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής και Ινδίας: 163.396,16 ευρώ (ορφανοτροφεία, αγορά τροφίμων και φαρμάκων, κάλυψη διδάκτρων, ναό, ιατρεία κ.ά.).

Για την Εκκλησία της Αλβανίας δαπανήθηκε το ποσό των 255.980,63 ευρώ

2006

Πραγματοποιήθηκε η διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός».

Η ομάδα ραπτικής έραψε ιερατικά και άλλα είδη για τις Εκκλησίες στην Αλβανία, Παναμά, Καμερούν, Ειρηνούπολη, Κογκό και Μπουκόμπα.

Κατασκευάστηκαν 277 ξύλινες εικόνες για την Εκκλησία της Αλβανίας και πλαστικοποιήθηκαν 825 μικρές για την Επισκοπή Μπουκόμπα.

Εστάλη το αφρικανικό ημερολόγιο στα σουαχίλι στις Ι.Μητροπόλεις Κένυας, Ουγκάντας, Μουάνζας, Ειρηνουπόλεως και Κεντρικής Αφρικής (2.560 αντίτυπα) σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις εκδηλώσεις:

  • Απογευματινό τσάι με καλεσμένο το Μητροπολίτη Καμερούν κ.Γρηγόριο.
  • Ομιλία του Μητροπολίτη Νιγηρίας κ.Αλεξάνδρου.
  • Ομιλία του Επισκόπου Μπουκόμπα κ.Ιερωνύμου.

Μέλος του Κέντρου μας προσέφερε τη διακονία του στη Μητρόπολη Κένυας, κυρίως σε τομείς κατήχησης και διδασκαλίας στην εκεί Ιερατική σχολή. Αυτό έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δύο ακόμη μέλη μας μετέβησαν στην Κένυα, στο Νταρ Ες Σαλαάμ και στο Κογκό, ο ένας, εργαζόμενος ως αρχιτέκτων μηχανικός, η δε σύζυγός του, ως κατηχήτρια και εθελόντρια σε διάφορες πρακτικές δουλειές.

Συνεργάτης μας, νοσηλεύτρια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, μετέβη στην Επισκοπή Μπουκόμπα. Στην ίδια επισκοπή εργάστηκαν τέσσερις ακόμη κυρίες. Συγκλονιστικές εμπειρίες είχαν και στην Επισκοπή Μαδαγσασκάρης, άλλες δύο εθελόντριες.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης και Συνεργασίας αποστείλαμε εκκλησιαστικά είδη, ρουχισμό, τρόφιμα και λοιπό εξοπλισμό με κοντέινερ για την Μπουκόμπα Τανζανίας. Το παραπάνω Κέντρο είχε γεμίσει ένα μεγάλο μέρος του φορτηγού με κουφώματα, υγειονομικό κ.ά εξοπλισμό και έστειλε γιατρούς που οργάνωσαν το υπό ανέγερση νοσοκομείο της Μπουκόμπας.

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 279.617,40 ευρώ (κάλυψη διδάκτρων, ναοί, τρόφιμα, νοσοκομείο, αγορά οικοπέδου, μισθοδοσία δασκάλων, ιατρείο, φάρμακα κ.ά.)

2005

Πραγματοποιήθηκε η διακίνηση εφημερίδας και δύο περιοδικών της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Συνεχίστηκαν οι αποστολές προς την Εκκλησία της Αλβανίας μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών αγαθών και αναλωσίμων. Καλύφτηκαν έτσι ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, των εκπαιδευτικών και άλλων ιδρυμάτων και προπάντων του Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός».

Εστάλη το αφρικανικό ημερολόγιο στα σουαχίλι στις Ι.Μητροπόλεις Κένυας, Ουγκάντας, Μουάνζας, Ειρηνουπόλεως και Κεντρικής Αφρικής (2.504 αντίτυπα) σε συνεργασία με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ομάδα ραπτικής έστειλε μεγάλη ποσότητα ιερατικών, καθώς επίσης και κουβέρτες στις Εκκλησίες στην Κένυα, Ουγκάντα, Κογκό, Μεξικό, Χονγκ Κονγκ, Μαδαγασκάρη, Τανζανία.

930 ξύλινες εικόνες εστάλησαν στην Εκκλησία της Αλβανίας. 600 πλαστικοποιήθηκαν για τη Μητρόπολη Κένυας.

Εγκαινιάστηκε στο Διαγνωστικό Κέντρο των Τιράνων «Ευαγγελισμός», αξονικός τομογράφος. Ο αξονικός τομογράφος αγοράστηκε από το «Πορευθέντες» με κονδύλιο από της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Από τον ίδιο φορέα χρηματοδοτήθηκε το «Πορευθέντες» για την ανακατασκευή-αναπαλαίωση του δημοτικού σχολείου Χειμάρας.

Πραγματοποιήθηκε τσάι με ιεραποστολικό αντικείμενο.

Ο π.Κωνσταντίνος Τσίλης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Χονγκ-Κονγκ παρουσίασε με ομιλία του το έργο του εκεί Μητροπολίτη κ.Νικήτα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η κ.Θεοδώρα Τσάο, η οποία αναφέρθηκε στις απαρχές της ίδρυσης της Εκκλησίας στο Χονγκ Κονγκ. Κατά τραγική συγκυρία πρόσφατα συνέβη το τσουνάμι με τις τραγικές επιπτώσεις σε Σρι Λάγκα, Ταϋλάνδη, Ινδονησία και λοιπή επικράτεια. Η ομιλία δεν έγινε στο χώρο του «Πορευθέντες» αλλά στο Χριστιανικό Όμιλο Φοιτητών και Επιστημόνων στη γειτονική οδό Σουλίου. Μια μικρή φωτιά που προκάλεσε κάποιες ζημιές στο χώρο μας, είχε προκληθεί την προηγούμενη νύχτα και ήταν η αιτία αλλαγής του τόπου συγκέντρωσης.

Παλαιό μέλος του Κέντρου μας, ύστερα από έκκληση του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας, προσέφερε σημαντική βοήθεια μεταβαίνοντας στην Κένυα.

Επίσης ζεύγος, μέλη του «Πορευθέντες», αρχιτέκτονας μηχανικός και εκπαιδευτικός, εργάστηκαν στην Μπουκόμπα και στην Κένυα για μεγάλο διάστημα.

4 επίσης συνεργοί του Κέντρου μας εργάστηκαν στην Ουγκάντα, Τανζανία και Ινδία, προσφέροντας σημαντική πρακτική αλλά και ηθική βοήθεια στους τοπικούς ιεραποστόλους.

Στη Μητρόπολη Ουγκάντας εστάλη ένα ασθενοφόρο που είχε δωρηθεί στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Έξοδα Εκκλησιών Αφρικής: 116.827,27 ευρώ (ορφανοτροφείο, σχολείο, ναοί, νηπιαγωγείο κ.λ.π.).

Έξοδα Εκκλησιών Ασίας: 9.633 ευρώ (ορφανοτροφείο, φροντίδα πληγέντων από το τσουνάμι κ.ά.)

Για την Εκκλησία της Αλβανίας δαπανήθηκε το ποσό των 846,916,31 ευρώ.


Subcribe to our newsletter

Featured articles