Στον Γενικό Γραμματέα κ. Σκαρέντζο, και τα αγαπητά μέλη του Ιεραποστολικού Σωματείου Πορευθέντες..
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, KRISTO AZUUKIDDE, KRISTO OCER,
Επί τη λαμπροφόρο εορτὴ των εορτών, δεχτείτε τις ολόθερμες και εγκάρδιες ευχές μου, από την μακρινή Ουγκάντα, οπως ο Αναστάς Κύριος χαρίζει υγεία και δύναμη, στην ζωή σας και σε κάθε καλό έργο σας.
Με την χάρη του Θεού, συνεχίζουμε το Ιεραποστολικό έργο μας για τον Ευαγγελισμό των διψασμένων πνευματικά ανθρώπων που ποθούν να ακούσουν για την Ορθοδοξία, που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, και για την έκφραση της εν Χριστώ αγάπης προς τους φτωχούς αδελφούς μας.
Οι δυσκολίες και οι ανάγκες πολλές, αλλά μέ την προσευχή και την εμπιστοσύνη μας στον Θεό, τα ξεπερνάμε και πορευόμαστε, με τα μέσα τα οποία έχουμε και διαθέτουμε, στο Ιεραποστολικό μας έργο.
Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν στην Ελλάδα Ιεραποστολικοί Σύλλογοι, φίλοι της Ιεραποστολής μας, όπως εσείς που μας βοηθούν, στο μεγάλο αυτό έργο. Σας ευγνωμονώ πάντα για την αγάπη και την βοήθεια σας, όπως και την οικονομική βοήθεια που μας στείλατε τον Απρίλιο. Σας ευχαριστούμε πολύ.
Σας παρακαλώ να μας έχετε στις προσευχές σας και ότι μας προσφέρει η αγάπη σας, θα είναι μια ανακούφιση για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο γεώργιο του Χριστού.
Στο έργο μας Αυτή την περίοδο όπου ο παγκόσμιος πληθυσμός πειράζεται από τον covid-19, η προσπάθειά μας εστιάζεται στη Δημιουργία Φαρμακείων σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή της Επισκοπής μας, ώστε η πρόσβαση των ανθρώπων να είναι όσο το δυνατόν εφικτή. Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημά μας είναι δύσκολο, αλλά η αγάπη για τον συνάνθρωπο υπερνικά κάθε εμπόδιο. Ένα φάρμακο, ένα χάπι, ένα εμβόλιο, λίγο καθαρό νερό, μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Όπως και μία απλή εξέταση μπορεί να προλάβει κάποια θανατηφόρα ασθένεια. Δεν σας κρύβω πως και εγώ προσωπικά πέρασα το δικό μου Γολγοθά, αλλά δόξα τω Θεώ.
Εύχομαι το φως της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να σας φωτίζει και να σας ενδυναμώνει.
Με σεβασμό και αγάπη Χριστού,
+Ο Γκούλου κ Ανατολικής Ουγκάντας, Σίλβεστρος.