Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Μέρος 3ο

ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

Καινούργιες δραστηριότητες

Η Ιερά Μητρόπολη δραστηριοποιείται εντατικά για την ανέγερση του ορφανοτροφείου θηλέων 250 κλινών στην Ανταναναρίβη. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στα παιδιά ασφάλεια, διατροφή, εκπαίδευση και επαγγελματικό καταρτισμό.

-Προσπαθούμε να κατασκευάσουμε δεξαμενές στα άνυδρα χωριά του νότου. Κάθε δεξαμενή δίνει ζωή σε ολόκληρες περιοχές ώστε οι κάτοικοι να μην διανύουν ατελείωτα χιλιόμετρα για έναν κουβά νερό.

-Η Ιερά Μητρόπολη προσπαθεί να λειτουργήσει Ραδιοφωνικό Σταθμό. Γνωρίζουμε ότι ο λόγος του Θεού θα ακουστεί μακριά και θα έχουμε πνευματική καρποφορία. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και να αγοράσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό.

-Προσπαθούμε να ιδρύσουμε στο Ανταναναρίβο και την Μανακάρα Ανώτερες και Πανεπιστημιακές Σχολές με τμήματα Παιδαγωγικής, Πληροφορικής κ.ά.

-Λειτουργούμε σχολείο εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, όπου φοιτούν κυρίως μιγάδες αλλά και ντόπιοι που επιθυμούν να μάθουν την γλώσσα και να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας.

-Οι σχολές Κοπτικής-Ραπτικής και Κεντήματος είναι 3 αλλά προσπαθούμε να ιδρύσουμε και άλλες. Είναι ζωτικής σημασίας για τις κοπέλες να έχουν ένα επάγγελμα ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια και να βοηθούν την οικογένειά τους.

-Η Ιερά Μητρόπολη προσπαθεί να δημιουργήσει πρότυπη μονάδα εκτροφής ζώων ώστε να έχει αυτάρκεια για τα ιδρύματά της και, ελπίζουμε στο μέλλον, μία πηγή εσόδων. Το αγρόκτημα έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν αγοραστεί τα πρώτα ζώα, χοιρινά και πουλερικά.

Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες για περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Μητρόπολης.

[fancygallery id=”12″ album=”16″]