ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ POINTE-NOIRE & ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθη στο Pointe-Noire η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλεως.

Την παραμονή της εορτής εψάλη ο Μ.Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος. Την 26η Οκτωβρίου ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε εις Διάκονον τον π.Παύλο Diafouka, Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Επισκοπής «Η φωνή της Ορθοδοξίας».

Κατά την χειροτονία, η οποία αποτελεί την πρώτη που ετέλεσε ο Επίσκοπος, ο Θεοφ. κ.Παντελεήμων ανεφέρθη στην σημασία και την τεράστια ευθύνη της διακονίας του ιερού Θυσιαστηρίου και των πιστών. Επίσης, έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές προς τον νέο κληρικό, μεταφέρων και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β’, με την άδεια του Οποίου ετελέσθη η χειροτονία σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη των πρεσβυγενών Πατριαρχικών Θρόνων.

O π.Παύλος Diafouka, 41 ετών, έγγαμος, θα διακονεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου συνεχίζοντας να ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντού του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας.

Τις πνευματικές και λειτουργικές εκδηλώσεις ετίμησαν με τη παρουσία τους κληρικοί, εκπρόσωποι των κρατικών αρχών, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της πόλεως, καθώς και πλήθος πιστών.