Η Δάφνη είναι βαφτισμένη Ορθόδοξη από το έτος 2019 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκουνούνγκ Γκέτανγκάν, πόλεως του Μοντζοκέρτο της Ανατολικής Ιάβας της Ινδονησίας.
Πέρασε δυσκολίες μεγάλες όταν ήθελε να γίνει ορθόδοξη διότι συνέβη ένα περιστατικό κατά το οποίο ο παππούς της την κτύπησε στο κεφάλι. Αυτό την οδήγησε στο νοσοκομείο με πληγές του κεφαλιού της από ξυλοδαρμό από τον παππού λόγω του ότι έμαθε ότι η εγγονή του θα γινόταν Χριστιανή ορθόδοξη. Η Δάφνη έμεινε σε κώμα και παρέμεινε σχεδόν ένα μήνα στο νοσοκομείο.
Αλλά ο Θεός την βοήθησε με πολλή αγάπη μέχρι να γίνει ορθόδοξη και την φρόντισε με μεγάλο θαύμα Του. Το 2021 πέθανε ο παππούς και η ίδια βαφτίστηκε με το όνομα Δάφνη. Οι γονείς της παραμένουν μουσουλμάνοι, αλλά με την βοήθεια του Θεού την άφησαν ελεύθερη στο δρόμο της Σωτηρίας Του Χριστού στην ορθόδοξη πίστη.
Εφέτος την συνοδεύω στην Ελλάδα να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αγιογραφίας στην Επίδαυρο σε ένα γυναικείο Μοναστήρι για τρεις μήνες. Δόξα Τω Θεώ όλα πήγαν μια χαρά Θεού θέλοντος. Σας στέλνω επίσης τις φωτογραφίες της Δάφνης. Με αγάπη Χρίστου θα καρποφορήσει το έργο της Ιεραποστολής εδώ στην Ινδονησία.

π.Τιμόθεος Umbar Wibowo

 

Σύγχρονη μάρτυρας στην Ινδονησία